Karlebo spejderne lærer om miljø på sommerlejr

Karlebo spejderne lærer om miljø på sommerlejr

AF CLAUS BEYER

40 voksne og børn fra Karlebo Spejderne var i uge 27 på sommerlejr i Næsbycenteret ved Næstved, hvor der var fokus på miljøet. Først skulle der etableres en lejr, sætte telte op, laves en fælles bålplads og spiseplads samt bygges affaldssorteringsstation.

I løbet af ugen skulle spejderne lave en masse ting der omhandlede miljø. De deltog i et miljøprogram, som bestod af fem aktivitetspinde:

 

Affaldssortering på lejren

Energiforbrug

Gør en miljøindsats i lokalområdet

Vores miljøerklæring

Når vi kommer hjem fra sommerlejren?

 

Karlebo Spejderne har oplevet stor medlemstilgang i 2013, og har i dag cirka 40 aktive spejdere fra lokalsamfundet i Karlebo og omegn i alderen 6 til 13 år. Godt kammeratskab og friluftsliv er rammerne for Møllegruppen. Nærmiljøet, naturen og aktiviteter ved Uglers Hytte i Kirkelte Hegn og i vintermånederne i Børnekulturhuset i Karlebo Landsby. Gruppen tager også på spændende ture og har én uges sommerlejr i skoleferien.

Karlebos Spejdere hakkede i fortiden

Forleden var Karlebo Spejderne på tur til Stevns Klint og Faxe Kalkbrud, hvor Danmarks fortid blev udforsket på nærmeste hold sammen med familien og spejdervennerne.
 
På Stevns hakkede spejderne prøver i kalkvæggene ved strandbredden, inden frokosten blev indtaget på stranden i det gode vejr.Dernæst blev der kigget på levn fra det 63 millioner gamle hav, der engang dækkede Faxe Kalkbrud. Koraller, hajtænder, krabbeskjolde og muslingeskaller er blot nogle af de mange forsteninger, kalken indeholder, men denne dag var det nu kun koraller, som spejderne fandt.

Karlebo-spejderne indtog Zoo

Zoo-dagen er et årligt tilbagevendende spejderarrangement, som blev afholdt første gang i 1975. I Zoologisk Have i Valby blev de næsten 2000 spejdere budt velkommen, og herefter gik spejderne ud på forskellige opgaveløb, som er tilpasset deres aldersgruppe.
 
Mikro-spejderne fra Karlebo fik ikke set elefanterne eller leget i børne-zoo, for de var på løb. 
Deres første post var ved 'Savannen'. Hvem ved om giraffen kan slikke sig selv i øret og hvordan den drikker vand. Det gør Mikroerne fra Karlebo. I det hele taget var der meget de vidste, og de var bare fantastiske med deres kroppe.
 
I alt var Karlebos Mikro Spejderne ude på seks poster og så den ekstra post, som de voksne mente var den værste, en halv time i iskøen. Til sidst mødes alle spejderne, og så var det tid til at få at vide hvordan de forskellige havde klaret dagen. Mikro Spejderne fra Møllegruppen i Karlebo,– 'Hugormene' blev i år nummer et blev der råbt i mikrofonen. Alle 1979 spejdere hujede og råbte, heraf tre stolte voksne, der havde fulgt dem. Så op til præmieoverrækkelse og hyldest.

Karlebo Spejderne drog jorden rundt - næsten

Karlebo Spejderne var den 12. og 13. marts på weekendtur til Arresøcentret ved Frederiksværk, og her blev de udfordret med spændende aktiviteter.
 
De lokale spejdere fra Møllegruppen i Karlebo skulle lave aktiviteter omkring emnet 'jorden rundt på 80 dage'. Opgaverne var blandt andet fremstilling og opsendelse af en hjemmelavet varmluftballon samt foldning af kopper i papir således at spejderne kunne drikke af disse. Sent på aftenen skulle spejderne ud på natløb, hvor de skulle 'sejle' laster af kul, ris og olie hjem til Danmark fra hele verden, hvilket også indebar risikoen for at blive overfaldet af sørøvere.
 
Herefter stod den på varm kakao og pandekager, og ved midnatstid var alle spejderne så trætte at de sov i løbet af nul komma fem.
 

 

Karlebo spejderne har i vinterens løb haft fokus på førstehjælp og mange har taget førstehjælpsbeviser.

Som afslutning på dette emne, besøgte cirka 20 spejderne derfor Fredensborg brandstation på Kongevejen, hvor de lokale brandmænd viste rundt og fortalte om hverdagen på brandstationen.

Spejderne fik også lejlighed til at køre op med stigen og få et overblik over Fredensborg, og der blev også tid til en tur i brandbilen.

 

Blå Spejderlejr 2012


Skt. Georg Dag


Zoo dag 2012


Mini- Mikro Sommerlejr 2012


Kullen 2010

Sommerlejr 2011